NCAA Football Futures – Juara Persidangan ke-3

Besar 12

Nebraska Cornhuskers

11 hingga 2

Ketua jurulatih Bill Callahan mega888 di Lincoln tiga musim yang lalu bersedia untuk mengembalikan pasukan Cornhuskers ke kekuatan nasional sambil menyinggung pantai Barat. Cukup mengejutkan, mungkin pertahanan Huskers memenangkan mereka sebagai juara 12 Mega888 Top pertama sejak 1999. Unit pertahanan tahun lalu berada di 10 teratas di seluruh negara setelah mencatat 50 karung dan 140 gol untuk dikalahkan. Skuad tahun ini akan sangat berpengalaman dipimpin oleh kembalinya pertahanan Adam Carriker dan Jay Moore. Sudah tentu pelanggaran ini masih perlu meletakkan mata di papan untuk memenangi permainan dan mesti bersedia untuk melakukannya. Pemain tengah kanan Zac Taylor berada dalam posisi untuk membuat banyak catatan sepanjang masa Nebraska berkat unit yang kini mempunyai pemahaman yang lebih baik mengenai sistem Callahan. Jadual Tidak 12 Besar mudah tetapi Huskers berhenti ketika Texas datang ke Lincoln dan dua permainan jalan raya bahagian berada di Iowa St. dan Kansas St. Perlawanan bahagian selatan mereka, walaupun tidak mudah di St. Oklahoma City. dan Texas A&M, lebih baik menentang Oklahoma dan Texas Tech. Kejuaraan Nasional masih dijangka di Lincoln dan skuad ini boleh menjadi pasukan yang mengambil langkah pertama.

10 teratas

Iowa Hawkeyes

6 hingga 1

The Iowa Hawkeyes selesai 5-3 musim lalu dan tidak ada pasukan di Sepuluh Teratas yang dapat melihat kembali dengan lebih banyak daripada apa jika tidak memenangi gelaran daripada Hawkeyes. Untuk memenangi gelaran persidangan, semuanya harus diselesaikan dan tahun 2006 akan menjadi tahun yang tepat untuk Iowa. Di padang mereka akan mendapatkan pemain tengah senior, Drew Tate untuk mengetuai serangan. Tate mungkin tidak mendapat semua gembar-gembur pra-musim dari Troy Smith dari Ohio St. dan Chad Henne dari Michigan tetapi jika anda hanya mahu memenangi permainan, Tate akan menjadi pilihan pada persidangan tersebut. Kejahatan itu juga muncul dengan huru-hara 1,000-halaman Albert Young. Secara defensif mereka harus mengisi lubang di lini tengah tetapi itu tidak akan menjadi tugas yang sukar kerana mereka akan memiliki salah satu garisan d terbaik di Sepuluh Teratas. Jadual yang tidak seimbang di Sepuluh kiri Penn St. dan Michigan St. hilang tahun ini. Hawkeye mempunyai bakat lebih dari cukup untuk menjadi kegemaran sekurang-kurangnya semua permainan persidangan kecuali untuk dua permainan besar – Ohio St dan Michigan. Kedua-dua permainan mesti menentukan tajuk. Ohio St. datang ke Stadium Kinnick pada bulan September membenarkan Iowa menangkap Buckeyes lebih awal. Ini boleh membuat perjalanan ke Big House pada bulan Oktober sebagai pertandingan kejuaraan 10 teratas.

ACC

Clemson

6 hingga 1

Di kebanyakan universiti, lulus beberapa tahun di quarterback biasanya bermaksud masalah untuk program ini. Teori ini mungkin terbukti salah di Clemson tahun ini. The Tigers akan kehilangan Charlie Whitehurst tetapi bakat luar biasa yang dikumpulkan oleh Tommy Bowden di Clemson akan menjadikan musim ini sebagai musim muat semula, bukan pembangunan semula. Tigers tahun lalu menamatkan saingan 8-4 dengan keempat-empat kekalahan ditentukan oleh enam mata atau kurang dan dua datang lebih masa. Pasukan yang berpengalaman dengan pengalaman permainan yang dekat – terdengar seperti pasukan yang bersiap untuk merebut gelaran ACC. Jadual tahun ini memerlukan permainan jalanan di Boston College, Florida St dan Virginia Tech. Kejam kecuali bahawa unit pertahanan Harimau yang berpengalaman harus dapat menahannya sendiri. Perkara yang sama boleh dikatakan mengenai pelanggaran. Pengganti Whitehurst, Will Proctor senior, tidak mungkin meminta situasi yang lebih baik kerana garis serangan kembali sepenuhnya utuh yang akan membantu dalam persekitaran yang bermusuhan. Sekiranya pengalaman itu dapat membuat Harimau memburu lebih awal, mereka akan berada dalam keadaan baik kerana tiga dari empat pertandingan persidangan terakhir adalah di Death Valley. Itu juga tidak melukai peluang gelaran mereka bahawa Miami tidak muncul dalam jadual tahun ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *