Anugerah Muzik Akademi Negara

Pada tahun 1964, dua artis persembahan muzik negara, Eddie Miller dan Tommy Wiggins, bergabung dengan dua pemilik kelab, Mickey dan Chris Christensen, untuk mendirikan Country and Western Music Academy, bertujuan untuk merealisasikan impian kolektif mereka untuk mendapatkan sokongan para seniman muzik pantai barat agar untuk mempromosikan muzik negara di tiga belas negeri yang terdiri dari Pantai Barat. Dua tahun kemudian, pada tahun 1966, CWMA menyampaikan upacara penghargaan muzik negara pertama untuk menghormati pencapaian cemerlang dalam industri muzik negara sejak tahun lalu. Acara mereka menandakan anugerah muzik negara pertama yang disokong oleh sebuah organisasi besar, dan berjaya memberi perhatian kepada genre tersebut agar semua orang mendapat perhatian.

Pemenang upacara pertama termasuk Buck Owens, sebagai Vokalis Lelaki Teratas; DOWNLOAD EVO888 IOS kumpulannya, Buckaroos, sebagai Band of the Year; Bonnie Owens, sebagai Vokalis Wanita Teratas; dan Kay Adams, sebagai Vokalis Wanita Baru Teratas – semua pelakon yang berpusat di Pantai Barat, sesuai dengan misi organisasi untuk membawa pengiktirafan artis seperti itu, serta menunjukkan keahlian mereka terdiri terutamanya daripada rakan sebaya dalam muzik negara yang juga berdasarkan Barat Pantai.

Country Music and Western Academy menamakan dirinya sebagai Academy of Country dan Western Music pada tahun 1970-an, kerana kekeliruan yang dihadapi oleh orang-orang yang secara keliru menganggapnya sebagai sekolah muzik.

Proses pengundian yang menentukan pemenang setiap tahun melibatkan semua ahli profesional industri Academy of Country Music Awards dan terdiri daripada tiga pusingan, semuanya diselia oleh Deloitte dan Touche, sebuah syarikat perakaunan antarabangsa. Semasa pusingan pertama, ahli boleh mencalonkan satu tindakan dalam setiap kategori. Dari pilihan tersebut, dua puluh kelayakan teratas disusun sebagai calon rasmi untuk pusingan pengundian seterusnya. Semasa pusingan kedua, ahli boleh memilih hingga dua calon dalam setiap kategori – dan lima calon teratas yang dipilih dalam setiap kategori setelah undian dicantumkan menjadi calon rasmi untuk undi terakhir. Semasa pusingan pengundian ketiga dan terakhir, ahli memilih satu penama dalam setiap kategori sebagai pilihan mereka untuk pemenang.

Bermula pada tahun 2004, ahli Akademi Negara dan Muzik Barat dapat memberikan undi dalam talian. Akademi Negara dan Muzik Barat juga memulakan program keahlian bersekutu pada tahun itu, yang membolehkan peminat memilih secara dalam talian untuk Video of the Year. Pada tahun 2008, mereka juga dapat memberikan undi untuk kategori Penghibur Tahun Ini, di mana lebih daripada 500,000 peminat memberikan undi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *